– Zijn de meubels van Asian Mix Interior antiek (echt oud)?
De meeste meubels zijn echt oud, maar wel gerestaureerd dat wil zeggen dat kapotte delen met oud hout zijn hersteld en de verf tekeningen zijn hier en daar bijgewerkt. Ook is er vaak een nieuwe vernislaag aangebracht.

– Zijn de Asian Mix Interior artikelen massaproduktie?
Nee. De meeste artikelen die wij verkopen worden door kleine familiebedrijfjes geproduceerd waardoor massaproductie niet mogelijk is. Zelfs is het zo dat wanneer wij wat grotere aantalen willen bestellen bijvoorbeeld 500 in plaats van 200 stuks dat de betreffende familie dat niet kan maken. We hebben dan een langere wachttijd van bijvoorbeeld een half jaar tot de artikelen klaar zijn.

– Kan het zijn dat de producten door kinderen worden gemaakt? (kinderarbeid)
Nee. Omdat Asian Mix Interior bij kleine familiebedrijfjes inkoopt hebben we daar goed zicht op. Bovendien worden de kinderen in China in verband met de 1 kind politiek gekoesterd door de ouders en grootouders.

– Hoe zit het met de arbeidsomstandigheden in China en Indonesië?
De arbeidsomstandigheden worden steeds beter in Aziatische landen, maar liggen nog lang niet op gelijke hoogte met Europa. Er mogen bijvoorbeeld nog stoffen gebruikt worden die bij ons al verboden zijn en ventilatie in de werkplaatsjes is er nauwelijks. Wel zien de werkplaatsen er schoon uit en worden de werkers niet uitgebuit door te lange werkdagen en te weinig loon.

– Hoe regelt Asian Mix Interior de bezorging?
Asian Mix Interior neemt de kosten van de verzending en het risico op schade bij een bestelling boven de €350 binnen Nederland m.u.v. de Waddeneilanden voor onze rekening. Bij een bestelling onder de €350 kunt u contact opnemen met Asian Mix Interior dan zoeken wij een passende oplossing, bijvoorbeeld door bestellingen te combineren. Wij proberen de bestellingen zoveel mogelijk zelf te leveren om breuk en beschadigingen te voorkomen.

– Doet u ook aan product sourcing?
Wanneer u een speciale wens heeft kunt u deze met ons communiceren en gaan wij ons best uiterste doen om dit te realiseren.

– Zijn jullie artikelen handgemaakt?
De artikelen die wij aanbieden zijn vrijwel allemaal met de handgemaakt daardoor zijn de artikelen uniek. U kunt bij dezelfde artikelen kleine verschillen tegenkomen.

Heeft u een andere vraag voor ons? Mail het ons via info@asianmix.nl